29. 4. 2011

Sůl nad zlato-díl druhý: Cupcakes se sýrem, vínem a slaninou


Tenhle recept je jedním z těch, kde můžete ubírat, přidávat a vyměňovat ingredience podle vlastní chuti. Vlastně tímto způsobem i vznikl. Do těsta jsem dala místo choriza slaninu, místo části hladké mouky celozrnnou, místo podmáslí víno, místo ementálu sýr Gran Moravia atd. Mimochodem, Gran Moravia je výborný "český parmazán", který se od toho italského chuťově neliší téměř vůbec, zato cenově velmi výrazně. Samozřejmě ale můžete použít jakýkoli jiný sýr, fantazii se meze nekladou. Chutnou a výživnou večeři získáte tak jako tak.

Cupcakes se sýrem, vínem a slaninou (recept upravený podle Apetitu)
na 17 kousků
130g hladké mouky
120g celozrnné mouky
2 lžičky prášku do pečiva
2 vejce
50g rozpuštěného másla
200ml suchého bílého vína
sůl
pepř
trocha sušeného nebo čerstvého rozmarýnu
50g sýra Gran Moravaia (strouhaného)
150g anglické slaniny

1. Smíchejte oba druhy mouky s práškem do pečiva, solí, pepřem a rozmarýnem.
2. Přidejte vejce, máslo a víno.
3. Slaninu nakrájejte na kostičky a spolu se sýrem ji zamíchejte do těsta.
4. Košíčky plňte do tří čtvrtin a pečte při 180° 20 minut.
Upečený cupcake

Sýrová pomazánka s vínem (recept mírně upravený podle About.com)
100g strouhaného sýra Gran Moravia
80g změklého másla
1 stroužek česneku
60ml suchého bílého vína
špetka soli
pepř
rozmarýn

1. Smíchejte všechny ingredience na hladkou hmotu.
(Množství vína a másla záleží na typu sýra.)

Dejte to dohromady
1. Na každý cupcake rozetřete asi dvě lžičky pomazánky.
2. Zdobte čerstvým rozmarýnem.



Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...